Българин създаде софтуерен университет


Българин създаде софтуерен университет

СофтУни на Светлин Наков се превръща в най-мащабната организация в програмирането...

В обученията на СофтУни се включат между 2000 и 3000 души на месец и голяма част от тях трайно се захващат с дигитални професии, научи Novini.bg. СофтУни организира над 100 учебни курса на година, включващи програмиране, софтуерни технологии, компютърна графика и дизайн, дигитален маркетинг и информационни технологии.

Това е нещо като Марк Зъкърбърг и неговият Фейсбук, само че този път откритието се дължи на българина Светлин Наков и неговия университет, който подпомага млади таланти. Софтуерният университет (СофтУни) организира безплатни курсове по програмиране за напълно начинаещи в 28 града из цяла България от януари 2017 г.

СофтУни започват безплатно обучение в 28 града за IT специалисти. Този образователен проект бързо доказа, как предприемчиви новатори, начело със създателя му Светлин Наков не само дават професия на много хора, но и най-качественото обучение в сектора.

Светлин Наков и хората около него са едни съвременни будители. А мечтата им е един ден България да се превърне в силициевата долина на Европа. „Сами задвижваме този проект, защото вярваме в каузата: да дадем шанс на всеки, които се интересува от технологии и дигитален свят, да опита програмирането безплатно!”, разказва Наков, за когото проектът е сбъдната мечта.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот