Борис Велчев: Предстоят още процеси за еврофондовете


Борис Велчев: Предстоят още процеси за еврофондовете Снимка: dnevnik.bg

Трябва да се подобри качеството на разследванията, призна Велчев, цитиран от в. Монитор

 

 

Предстоят още дела и мерки във връзка със злоупотреби с еврофондовете. Това каза вчера в парламента обвинител №1 Борис Велчев по време на разглеждането на доклада за дейността на прокуратурата за 2007 година.

 

Той обаче уточни, че ако има проблеми с усвояването на евросредства, прокуратурата не е единственият орган, който трябва да се справи с това.

 

"Съмнявам се, че можем да заменим всички контролни органи в страната и че сме в състояние да отговаряме за липсата на административен капацитет у нас", каза още Борис Велчев. Според него дейността на прокуратурата през последните месеци показва, че борбата със злоупотребите е основен приоритет на ведомството.

 

Главният прокурор призна, че наистина трябва да се подобри качеството на разследванията. Затова според него е необходим по-добър контрол върху системата на прокуратурата и подобряване на квалификацията сред служителите.

 

"У нас непрекъснато се отлагат знакови дела и затова не можем да се похвалим пред Европейската комисия с осъдителни присъди", каза депутатът от ДПС Четин Казак.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот