Ами ако Русия поиска свобода за п-в Флорида?

Автор: Иван Петрински


Ами ако Русия поиска свобода за п-в Флорида? Внимание - вляво е отбелязан град St. Petersburg

В отговор на скандалното поведение на генералния консул на САЩ в Санкт Петербург Брус Търнър ви предлагаме реципрочна "новина"...

Прочетете текста, вижте указанията в края и се върнете обратно:

Генералният консул на Руската федерация в Хюстън Александър Захаров в свое изказване на откриването на руско-американски научен семинар поиска пълна демилитаризация на Флорида.

Дипломатът подчерта, че военните обекти и войските, разположени на полуострова, а и в околните южни щати на САЩ, застрашават сигурността на съседните страни – както на Куба, така и на Мексико, Хаити, Панама, Гватемала, Доминиканската република.

„Тези войски пречат на съседните страни да определят самостоятелно своето бъдеще”, подчерта дипломатът.

Изявлението бе направено неочаквано след предварително договорените с оратора поздравления към студентите и преподавателите по случай Деня на победата.

Александър Захаров бе категоричен, че на първо място от Флорида трябва да бъде изведена 45 космическа ескадрила от военновъздушната база на нос Канаверал, необходимо е също да бъде закрито военното летище там (Cape Canaveral Air Force Station Skid Strip), както и да бъде премахната всякаква възможност за използването на съществуващите съоръжения от военни кораби.

Във Флорида незабавно трябва да бъдат закрити и полигоните за отработване на надводни, въздушни и подводни военни удари, за артилерийски и ракетни стрелби в близост до Джаксънвил, Кий Уест и Еглин.

Пълното демилитаризиране на Флорида дипломатът определи като задължително условие за нормализирането на руско-американските отношения и за недопускане на нови санкции на международната общност към Съединените щати.

В кратки срокове след това трябва да се пристъпи и към окончателното закриване на военновъздушната база на нос Канаверал и пълното демилитаризиране на Източния ракетен полигон изобщо.

Както и да бъде осигурено бързото предаване на съоръженията за използване единствено от граждански организации във вид, който няма да застрашава сигурността на съседните карибски и латиноамерикански държави.

Александър Захаров уточни също, че Русия не признава за валиден договора от 22 февруари 1819 г., с който Испания продава на САЩ полуостров Флорида.

Генералният консул на Русия в Хюстън нарече Флорида „анексирана територия”, която трябва да бъде върната на кубинския народ, понеже остатъците от автохтонното индианско население на полуострова са преселени насилствено на о. Куба през ХVІІІ в. и представляват всъщност прадедите на днешните кубинци.

Накрая Александър Захаров обобщи, че политиката на Съединените американски щати е заплаха за Северна и Южна Америка, както и за целия свят.*

* За да се получи истинската новина, трябва да се заменят:

– „генералният консул на Руската федерация в Хюстън” с „генералният консул на САЩ в Санкт Петербург”;

– „Александър Захаров” с „Брус Търнър”;

– „Флорида” с „Южния военен окръг на Русия (включващ южноруските земи и Крим)” или само „Крим” в пети абзац;

– „САЩ, Съединени щати” с „Руска федерация, Русия”;

– „съседни страни” с „Украйна”.

По glasove.com - със съкращения

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот