Александър Симов: Човек трябва да е атачнат към бъдещето


Александър Симов: Човек трябва да е атачнат към бъдещето

Човек трябва да е онлайн с вселената, мозъкът ти постоянно да гугълва реалността, защото иначе се превъщаш в джанк фуд, в утайка, в лузър. Капиш? Най-вероятно нищо не капиш, ама хайде, възкликва в “Дума” авторът (в кадър).

Така би звучало едно българче от XXII век най-вероятно. Наскоро учените преброиха поне 5000 нови думи в българския език. Като се вземе предвид, че българският премиер борави с около 200 думи, които върти като руска езикова рулетка, то очевидно новите думи са достатъчни за всичко.

Ето как ще звучат обществените анализи след време. Нека преди това да отбележим, че българският новговор е идеален за саморазправа с политическите процеси.

Бойко Борисов определено трябва да се куулира. Йизи бе, мен. Кво се косиш постоянно? Давай го лабаво, защото политиката не ти е тараш на куки.

Трябва интелиджънс, малко гламур, ти си драйвърът на тази кънтри, не може да се психираш за щяло и нещяло и да опищяваш нейбърхуда, че някви си предишни робъри, са ти свили всичките мъни и са те оставили като кофърмен да се чудиш как да си щипнеш от резерва.

Пърформансът ти също не го бива, бро. В ООН беше, а пък вместо да дръпнеш една яка спийч, се твърди, че си заглеждал секси-чик като Мишел Обама. Йо, бро, ама не така, щото янките са като зараза, биг спек и могат да ти налетят като извънземно от летяща чиния.

Опозицията тя също трябва да се агресира малко. Да се изтупа с по-фешън слогани. В ню политиката трябва да си като килър от трилър. Молски дрешки и ежедневно да си скайпираш с хората. Да сърфираш във фийлинга им, да усетиш фивъра... И от трибюна в парламента постоянно да свирка на говърмента - "оу, колко си прозззт!".

Тогава всичко ще бъде железно и, копелета, лайфът ще е фешън и цветен. И всичко ще е като гилане в ревю на "Долче и Габана". Капиш? Дано да капиш...

Сега за даскалото

Тия даскали трябва да стопират да бъдат такива хейтъри. Менове, кротко, щото тийнейджъриата не ги трае тия номера и не търпи такъв шит. Даскалото трябва да се ъпгрейдне, за да може да се просперира.

Тийчърите и те една душа носят, може да им се кешират повече мъни, защото туй финансово юпи с цайсите съвсем скръндзаво го играе и джурка по нервната система на народа.

Ех, да има кой да чуе тоя месидж! Всичко ще стане кул, лайфът ще е хепи, и бро, няма начин фешънът да не победи!

По СБЖ – П.П.


Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот
 

Българи, съдействайте на "Българи"!

Виж повече