"Бъзикилийкс: 10 хиляди българи се преселват в Бразилия

 (4 коментара)


"В името на оцеляването на българите като етнос - защото оцеляването ни като държава надали е възможно - Ви молим да ни приютите и да ни дадете шанс да възродим отново българската култура и дух..."

 

 

Памфлетът от сатиричния сайт "Бъзикилийкс" е от миналата есен, когато Дилма Русев спечели президентските избори в Бразилия. Публикуваме го поради непреходното му значение.

 

Началото на ново преселение на българите се готвят да поставят последните 10 000 българи живеещи все още в 60-хилядният в момента Ямбол. Инициативен комитет, начело на който стоят видни ямболски граждани се е заел да организира първото в новата ни история масово едновременно преселване на етнически българи в чужда държава.

 

Идеята на организаторите на новото българско преселение е те да се преселят в Бразилия, начело на която е президентът с българска кръв в жилите си Дилма Русев.

 

Инициаторите на преселението са изпратили писмо до г-жа Русев, в което молят да бъдат приети като равноправни граждани на Бразилия, като единственото, което искат, е да им бъде предоставена земя, на която да построят жилищата си, изграждайки един изцяло нов български град, което би им позволило да съхранят българските традиции и дух, и да ги предадат на децата си, така както тя ги е получила от своя баща.

 

Сред причините за това радикално решение те посочват пагубната политика на българската държава по отношение на сигурността на личността и неприкосновеността на личната собственост, за сметка на криво разбраната толерантност и незаслужено подпомагане на паразитни слоеве от населението, което е довело до заплаха от изчезването на българите като етнос в собствената им държава, както и непоносимите нива на корупция в държавния сектор  полиция, съд, прокуратура, държавна администрация и многобройните държавни агенции).

 

„Самите ние – пишат те в писмото си – вече сме доведени до малцинство в доскоро българският град Ямбол, а сигурността на нашия живот и имущество е оставена на благоволението на толерираните от държавата елементи, живеещи на социални помощи.

 

Това положение става все по-нетърпимо и в името на оцеляването на българите като етнос, защото оцеляването ни като държава надали е възможно, ви молим да ни приютите и да ни дадете шанс да възродим отново българската култура и дух, като вярваме че с това не само ще се спасим от изчезване, но и ще обогатим културата на поверената ви държава.“

 

Организаторите на „Спасителното българско преселение“, както самите те го наричат, вярват, че техният пример ще бъде последван и от други българи, изпаднали в същото положение в собствената си страна.

 

По техни преценки поне един милион българи са готови да напуснат държавата си, ако им се даде шанс да построят наново обществото си, а защо не и да създадат една нова България.

 

Странични наблюдатели смятат, че въпреки трудностите, които поставя съвременният свят пред едно подобно начинание като масовото преселение, то не е невъзможно и дори са наблюдавани подобни прецеденти и в самата нова българска история – така нареченият възродителен процес.

 

Движението на народите в световен мащаб, надали би могло да бъде спряно, особено като се има в предвид настъпващия процес на глобализация.

 

От /neverojatno.wordpress.com

 

 

Коментари
2011-10-06 20:38:08 От:

Културата и етноса ще ги пренесат.И кво ще си оставим родината ли?Без бой ли?Тази която е пропита с кръвта на предците ни.............?

2011-10-06 22:05:25 От: Tashunko

Споко, това е майтап. Обаче чета вестници и не вярвам на ушите си - мисловната енергия на премиера се е изляла в пълна сила. Били сме вратата към ЕС за Бразилия, щели да ни реализират цялата продукция - че каква продукция имаме ние, няма да стигне за един квартал на Рио...

2011-10-06 22:06:39 От: Ramun4o

Правителството да бъде изселено до крак там - да търси шистов газ!!!

2011-10-07 23:09:01 От: българин

Предлага се ромско-циганско изселване в някоя джунгла покрай приток на Амазонка:)

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот