„Богоизбранството“ като проклятие


„Богоизбранството“ като проклятие

Има две държави, които буйстват в Близкия изток, постоянно осъществяват агресии, насилие, терористични актове и незаконни действия. Тези две държави притежават огромни арсенали с ядрено оръжие. САЩ и Израел, според Ноам Чомски в интервю за Евронюз.

Посочените от  американския мъдрец Чомски две държави буйстват далеч не само в Близкия Изток, особено първата.  Тя и космоса публично е обявила за своя  интимна сфера на интереси, а върху земната твърд кое е законно или незаконно определя само тя пак с оглед своите трайни щения или моментни мераци. Които щения и мераци са свърхмерни.

Основанието за този произвол от гледна точка на всички останали народи и държави  първата е възприела от втората – богоизбрани били. Така някога един Моисей им бил съобщил като информация до него Свише. Възприели веднъж жреците-политици в САЩ и Израел тази приятна даденост, наволя извършват насилия, терористични актове и прочие  агресии.

Те са пред скоба в политическия свят на планетата. Не само ядрените им арсенали не се обсъждат, поведението им в международен план, начинът им на живот в контекста на обявените от самите тях правила не подлежат на контрол. Така „богоизбранството“ е станало проклятие. Защото натрупаните грехове преливат чашата на търпението на Бога.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот