8-годишният Антъни-Булгари в дует с Андреа Бочели

Автор: Пепа Петрова


8-годишният Антъни-Булгари в дует с Андреа Бочели

“Кой е този младеж, който пее като Карузо, облича се като Спилбърг и има красиво лице като Леонардо ди Каприо?”

 

С тези думи учителят по опера Кларк Харис в Лос Анджелис посреща всеки път на урок малкия Антъни-Булгари Гопов, българчето, което пя на два концерта с великия Андреа Бочели в навечерието на Коледа.

 

Единият беше на 10 декември в Ел Ей, а вторият – на следващия ден в Лас Вегас – родният град на 8-годишния Антъни. Малкият упорито върви по славните стъпки на майка си – Рамона Димчева, която навремето е била най-малката циркова звезда в България (едва 10-годишна) и цирковата си кариера приключва в САЩ и тук хвърля котва.

 

Булгари не обича да лежи на старата слава – успех с Андреа Бочели, затова вече

 

има маркирани в програмата си цели 5 представления в мюзикъла “Чарли Браун”

 

в театъра на Санта Моника през февруари 2011 г. Неговите уроци по музика са ежедневие, но и в къщи не спира да извива глас.

 

Малкият чаровник от Лас Вегас може да бъде забелязан на всевъзможни места из Меката на хазарта – от шоу с Памела Андерсън, в която е влюбен до уши, на тренировки по карате, на уроци по голф или да подрязва бащиното лозе в огромния двор на фамилната къща в Лас Вегас.

 

Родителите му от години шашкат американците, показвайки им, че пустинята може да дава сочно грозде, стига да го гледаш с мерак.

 

Koгато Антъни беше на три годинки, засадихме лозите, за да го учим на трудолюбие. Беше толкова малък, а почти сам засади пръчките. После го научих да ги подрязва и да ги копае, но брането му е най-любимо. Дори викахме агроном да му покаже как точно да подрязва, за да дава лозето възможно най-добра реколта. До вино не стигаме, защото обикновено Рамона раздава гроздовете на съседите”, разказва бащата на младия талант Димитър Гопов.

 

Запаленият фен на рап музиката се връща в спомените и издава, че благодарение на неговата настойчивост и постоянство Антъни се появил на бял свят.

 

Цели 7 месеца ухажвах Рамона, а тя дори не искаше да говори с мен. Какво ли не опитах, нищо не помагаше. Накрая видя, че съм сериозен и склони. Предполагам, че най-много се е колебаела заради нашата разлика – аз съм десетина години по-млад от нея. Още щом я видях, много я харесах – умна, интелигентна и тактична”, не крие все още възхищението си от половинката си Димитър.

 

По онова време Рамона върти магазин, а той кара такси в Меката на хазарта. После двамата започват като брокери на недвижими имоти във Вегас. Но светът на Рамона и Димитър се върти предимно около сина им Антъни Булгари.

 

Физически Антъни прилича на мен, но неговата душевност е изцяло на майка му. Учим го да прави всяко нещо с мерак и табиет. Едвам проговори и вече знаеше, че “Който не работи, не трябва да яде”, разказва Димитър.

 

Антъни е по-едър от другите деца и го съветваме да не се бие, защото с голямата сила идва и голямата отговорност, но след като похапна няколко пъти бой от децата в парка, решихме да го запишем на карате”, разказва за сина си Рамона.

 

Майката си спомни, че малкият

 

започнал да слуша Павароти, когато бил едва на 18 месеца.

 

 Дори предпочитал концерта на великия тенор във Виена пред разни лигави детски филмчета за мечета и пеперуди. А на три години пропял опера, гледайки по телевизията полицай, оцелял в атентатите след 11 септември, който от чудо пропял арии.

 

Рамона изцяло следва желанията на детето си, защото вярва, че то е новата генерация деца и знае какво прави и накъде е тръгнало. Дори не го лишава от ежедневната му доза шоколад. “Обожава го. От малък му давам да си похапва”, не крие майката.

 

Преди 3 месеца Антъни, Рамона и Димитър се разделят принудително – малкият е приет в елитна детска музикална група в един от баровските квартали на Лос Анджелис – Пасифик Палисейдс.

 

Дори не се замислих дали да зарежа Вегас, където се установих цели 2 десетилетки. Радвам се, че сега, след участието на детето ни с Бочели, баща му разбра защо го направих. Искам да дам на малкия шанс, защото смятам, че има бъдеще с пеенето.

 

Онази вечер – на концерта на Бочели, и трите големи екрана в залата на “Стейпълс център” показваха топлата усмивка с трапчинките на моето дете. По време на изпълнението му си казах, че всички жертви от моя страна имат смисъл. Не се отказвам лесно от мечтите си.

 

През 1985 г., когато бях акробат в цирка в България, изпратих 100 оферти до чуждестранни циркове. Обадиха се от “Варгас” в Калифорния, че съм одобрена. Минах през иглени уши в комунистическо време, но дойдох в САЩ. Ние, емигрантите, сме оправни хора”, издава формулата на успеха Рамона.

 

Нейният баща Сава Димчев беше един от най-талантливите циркови артисти – навремето започнал кариера в прочутата трупа “Добрич” и стигнал до награди и отличия от много международни фестивали.

 

“Татко направи и трите си деца артисти. Аз се оказах най-малката циркова артистка в България през 1970-а, бях на 10 години. Един ден, след успешни гастроли в Америка с цирк “Ринглинг”, трупата се завърна в България и поради семейни причини татко търсеше партньорка, бяха 4-ма мъже в трупата и нямаха момиче. Когато – за мое най-голямо щастие и изненада – ме взеха в трупа Димчеви, вече знаех, че всичко зависи от моето трудолюбие”, връща се в славните си времена Рамона, която предава всички добродетели на Антъни Булгари.

 

- Източник: http://www.eurochicago.com - Р. С.

 

 

 

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот
 

Българи, съдействайте на "Българи"!

Виж повече