8 декември - повод за надежди


8 декември - повод за надежди Снимка: acualno.com

По повод днешния Студентски празник министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще участва в церемонията по награждаването на студент на годината.

 
Празнуваме 8 декември само дни, след като българското висше образование навърши 120 години. На толкова стана най-старото висше училище у нас – Софийският университет „Св. Климент Охридски”. Празникът е благодатно време за туристическите фирми. Курортите ни са на бойна нога, за да посрещнат студентското войнство. Но всеки празник и е повод за равносметка. Наскоро бе огласено проучване за мнение за качеството на висшето образование у нас. Според 59% от анкетираните подготовката в българските висши училища е на средно ниво. Едва 2, 9% дават висока оценка на получените умения в университетите. Над 20% се опасяват, че качеството на българското висше образование ще продължи да се влошава. Празникът е и повод за надежда, че ще има повече пари в бюджета за висше образование, за достойни заплати на младите учени, за добра материална база за научна дейност във висшите училища, че ще има адекватен рейтинг на университетите, че банките ще започнат да изпълняват съществуващия само на хартия Закон за студентското кредитиране, че хиляди български студенти, копито учат в чужбина, ще се завърнат у нас. А докато това стане нека да се веселим и честит празник!
Пътната полиция апелира към студентите, които ще седнат зад волана днес, да шофират внимателно, да не карат пили и да се подготвят за зимни условия.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот