6 месеца анархия и безвластие при предсрочни избори


6 месеца анархия и безвластие при предсрочни избори

Каракачанов определи голяма част от министрите като "народни артисти", защото "се тръшкаха как не може минималната пенсия да стане 300 лева"...

Патриотичният фронт и Реформаторсият блок едва ли ще се разберат, макар че са готови да се срещнат по въпроса за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПФ Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Патриотите ще продължат да настояват за голямо увеличение на пенсиите и ще поставят това като условие за подкрепа на кабинет с мандата на РБ наред с искането за по-сериозни мерки срещу бежанския поток. Реформаторите обаче са против вдигане на пенсиите, което би могло да пробие бюджета според тях.

"Всичко е като при нероден Петко последната една седмица. При нас нещата бяха ясни. Ние бяхме казали, че ако получим мандат и в българския парламент има съгласие да се направи едно силно правителство с много ясен срок на действия и няколко основни задачи, ние ще направим правителство. Ако Реформаторите вземат мандат и тръгнат да правят правителство, ще имаме разговор с тях и ще видим каква ще е тяхната програма", поясни Каракачанов.

Според него, докато дойдат предсрочните избори, ще има 6 месеца анархия и безвластие.

В отговор на думите на президента Плевнелиев, че не може да даде мандат на Патриотите, защото те биха поставили под въпрос европейското развитие на България, съпредседателят на формацията коментира: "Това изказване няма нищо общо с това, което той каза пред мен, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Тогава думите му бяха коренно противоположни".

"Ние смятаме за неправилно това, което президентът правеше пет години - да дрънка оръжия срещу Русия", заяви Каракачанов. Той определи голяма част от министрите като "народни артисти", защото "се тръшкаха и обясняваха как не може минималната пенсия да стане 300 лева".

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот