Ивайло Дачов - издател и основател
Завършил е журналистика в СУ «Климент Охридски». Работил е като репортер във в. «Поглед» и в. «Кеш». Занимавал се е с разследваща журналистика. След това е правил кариера в международния бизнес, като междувременно е завършил и маркетинг в УНСС. 
Издател на сп. «Българи», чието продължение е настоящият портал. Двамата му сина носят старобългарските имена Баян и Кардам.

Румян Славов - отговорен редактор
Завършил Факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Работил във вестниците "Народна младеж", "Поглед", "Отечествен вестник", "Кеш", "Дневен Труд". Годишна награда на СБЖ за 1996 г. Член на УС на СБЖ (2005-2010). Главен редактор на сп. "Българи". Интереси в областта на историята, народопсихологията, междуетническите влияния и зависимости. Специално внимание към българската следа в европейската и световната история и култура.

Свилен Мишляков - редактор
Историк и филолог. Завършил Софийския университет "Климент Охридски". Работил в Националната библиотека "Кирил и Методий", вестниците "Дневен Труд", "Седмичен Труд" (в двата вестника общо 25 години),"Шоу", "Република", "Земя". Редактор и автор на сборници и алманаси с теми от отечествената история. Публикации зад граница в списания в Швеция, Естония, Литва, Великобритания и др.

Д-р Илия Илиев - редактор
Завършил Медицинската академия в София, работил като военен лекар, специализирал "Психиатрия" във Военно-медицинската академия. Има повече от 2000 публикации в пресата - „168 часа”, „24 часа”, „Нова Зора”, „Монитор”, „Поглед” и др. - издал е 3 книги. Член е на Съюза на българските журналисти. 

Калин Николов - художник
Завършил Художествената академия в София през 1983 г. Изязява се в живописта, графиката, илюстрацията, карикатурата, комикса, плаката, оформлението на книги, списания, вестници. Автор и водещ на поредица предавания и филми за български художници, на много статии и анализи върху културни процеси, на исторически студии в областта на балканското изкуство. Самостоятелни изложби в София, Хамбург, Атина и др. Експерт в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

Българи, съдействайте на "Българи"!

Виж повече